Home/Nieuws/

februari 2020

Vaarbewijs ontwikkelingen

februari 23rd, 2020|Nieuws|

Vaarbewijs ontwikkelingen

Uit onderzoek, uitgevoerd in 2019 door de ANWB, met het doel de Vaarbewijs ontwikkelingen van Nederland in kaart te brengen. Blijkt toch dat er veel speelt op het gebied van het Vaarbewijs in Nederland. De voornaamste verandering in 2020 is, dat Vamex niet meer verantwoordelijk is voor het afnemen van het Vaarbewijs examen. Tegenwoordig is dat het CBR met de ingangsdatum 01-01-2020. Inhoudelijk zal er niks veranderen aan het Vaarbewijs 1 en 2 examen. Alleen het aantal locaties waar je examen kan doen wordt groter. Het CBR beschikt namelijk over ruim 20 locaties. Veel meer dan de 5 locaties die Vamex altijd had.

Ondanks dat er inhoudelijk niks verandert aan het Vaarbewijs examen. Het blijft een lastig examen. Dit komt vooral, omdat Vamex nooit geen tijd en energie in de ontwikkeling van het Vaarbewijs examen besteed heeft. Hun doel was zoveel mogelijk cursisten te laten zakken voor het Vaarbewijs-examen, met verouderde examenvragen en achterhaalde examens. Snel Je Vaarbewijs heeft hiervoor gelukkig de oplossingen gevonden! Je kunt via deze link alle informatie vinden over het Vaarbewijs.

Vaarbewijs aandachtspunten

Als je van plan bent om je Vaarbewijs te gaan halen? Dan zijn de volgende punten erg belangrijk:

  1. Zorg dat je op tijd begint met oefenen voor je Vaarbewijs 1 of 2. Dit zeggen we je niet om te pesten, maar het kost gewoon tijd om je goed voor te bereiden. Neem ongeveer 6 maanden als leidraad.
  2. Reserveer je examen tijdig om teleurstelling te voorkomen. Via deze link kan je het Vaarbewijs examen inplannen.
  3. Zorg dat je legitimatie nog geldig is.
  4. Zorg dat je in het bezit bent van een DigiD toegangscode.
  5. Oefen met echte CBR examenvragen.

Vaarbewijs conclusie

Als je zorgt dat je de bovenstaande punten op orde hebt, is de kans van slagen voor je Vaarbewijs 1 of 2 veel groter. Als je van plan bent om te gaan voor Vaarbewijs 1 dan moet je rekening houden dat je 40 vragen tijdens je examen moet beantwoorden. Voor Vaarbewijs 2 zijn het 25 vragen.

Snel je Vaarbewijs ANWB ontwikkelingen

januari 2020

Kosten Vaarbewijs examen 2020

januari 26th, 2020|Nieuws|

In de foto zie je de kosten voor het jaar 2020 voor het doen van een Vaarbewijs examen.

Het examen Vaarbewijs 1 bestaat uit 40 theorievragen. Vaarbewijs 2 bestaat uit 25 theorievragen. Je hoeft gelukkig geen praktijkexamen te doen.

Tarieven Vaarbewijs examen

Verschil Vaarbewijs 1 en 2

januari 26th, 2020|Nieuws|

Even een korte uitleg:

Met Vaarbewijs 1 mag je varen op rivieren, kanalen en kleine meren in Nederland en in europa.

Met Vaarbewijs 2 mag je op rivieren, kanalen en kleine meren varen. En je mag varen op de Waddenzee, de Oosterschelde, de Westerschelde, de Eems en Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer.

Conclusie: Ongeveer 95% van de mensen heeft genoeg aan Vaarbewijs 1.  Je mag namelijk in heel Nederland maar ook in Europa varen op rivieren, kanalen en kleine meren. Vaarbewijs 1 is dus gewoon een prima en volwaardig Vaarbewijs.

Maar ben je van plan om te gaan varen op de Waddenzee, de Oosterschelde, de Westerschelde, de Eems en Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer.Daar heb je dus Vaarbewijs 2 voor nodig.

Let op: In sommige landen word je verplicht een extra certificaat te kopen maar dat is een formaliteit en snel geregeld. Uiteraard moet je het certificaat wel even aftikken. Gelukkig valt het mee de prijzen variëren van € 9.50,- tot € 45.00,-

Heb je toevallig nog vragen over het Vaarbewijs 1 en/of de regeling in het buitenland. Stuur dan een email naar info@sneljevaarbewijs.net we helpen je graag verder.