Vaarbewijs tips 2020 en nog veel meer

Vaarbewijs 1 en 2 tips 2020 en nog veel meer zijn zaken die erg belangrijk zijn, om snel en eenvoudig te slagen voor je vaarbewijs examen. Uit onderzoek uitgevoerd door Vamex en de ANWB blijkt, dat veel mensen niet slagen voor het Vaarbewijs examen. Dit komt vooral, omdat de kwaliteit van de aangeboden Vaarbewijs theorie in Nederland erg slecht is. Dat is een erg vervelende ontwikkeling, maar je hebt er helaas wel mee te maken.

Het blijkt dat 62% van de mensen in 2019 niet gelijk slaagt voor het Vaarbewijs 1. Voor Vaarbewijs 2 ligt dit percentage nog wat hoger ruim 67%. Een zorgelijke ontwikkeling vinden wij van Snel Je Vaarbewijs.

Belangrijke Vaarbewijs tips

Hieronder zullen we 5 tips geven waardoor je wel zal slagen voor je Vaarbewijs.

  1. Verdiep je in de theorie en oefen met echte examenvragen.
  2. Neem voldoende tijd om je goed voor te bereiden.
  3. Kies een betrouwbare aanbieder van Vaarbewijs 1 en 2 studiemateriaal.
  4. Vaar een keer mee met een familielid of een vriend.
  5. Bekijk of je voldoende budget hebt.

Vaarbewijs 1 en 2 verschillen

Uiteraard is het belangrijk dat je zelf kiest voor welk Vaarbewijs je wilt gaan. Je kunt kiezen uit Vaarbewijs 1 en/of Vaarbewijs 2 eventueel met een cursus Marifoon. Voor ruim 80% van de Vaarbewijs cursisten in Nederland is Vaarbewijs 1 voldoende. Hieronder nog even een opsomming van de verschillen tussen Vaarbewijs 1 en 2.

Met Vaarbewijs 1 mag je varen op rivieren, kanalen en kleine meren in Nederland en in europa.

Met Vaarbewijs 2 mag je op rivieren, kanalen en kleine meren varen. En je mag varen op de Waddenzeede Oosterschelde, de Westerschelde, de Eems en Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer.

Conclusie: Ongeveer 95% van de mensen heeft genoeg aan Vaarbewijs 1.  Je mag namelijk in heel Nederland maar ook in Europa varen op rivieren, kanalen en kleine meren. Vaarbewijs 1 is dus gewoon een prima en volwaardig Vaarbewijs.

Maar ben je van plan om te gaan varen op de Waddenzeede Oosterschelde, de Westerschelde, de Eems en Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer.Daar heb je dus Vaarbewijs 2 voor nodig.

  • Let op: In sommige landen word je verplicht een extra certificaat te kopen maar dat is een formaliteit en snel geregeld. Uiteraard moet je het certificaat wel even aftikken. Gelukkig valt het mee de prijzen variëren van € 9.50,- tot € 45.00,-
Bekijk aanbiedingen

Laatste Vaarbewijs Nieuws