Vaarbewijs examen halen

Vaarbewijs examen halen nog steeds erg lastig blijkt uit onafhankelijk onderzoek. Ongeveer 45% van de cursisten is in 2019 gezakt. De reden is dat examenvragen lastig zijn geformuleerd. Dit geldt voor zowel KVB 1 en KVB 2 ook wel klein vaarbewijs genoemd.

De theorie die voor het vaarbewijs examen gebruikt is ouderwets. Vaarbewijs studenten zijn vaak niet goed voorbereid voor het vaarbewijs.

Wilt u snel en eenvoudig uw vaarbewijs halen?

Dat kan dit gewoon via Snel Je Vaarbewijs

Er zijn veel valkuilen tijden je examen. Vragen zijn heel verwarrend opgesteld. Daarom slagen er weinig mensen voor het vaarbewijs. Je moet je goed voorbereiden met een goede cursus. Dit kost gewoon tijd en moeite om wel snel te slagen. Vergis je hier niet in.

Wil je een proefexamen maken?

Via deze link kunt je een officieel examen doen uit 2019.

Wij van Snel Je Vaarbewijs zijn in het bezit van al de examenvragen. Het instituut wat verantwoordelijk is voor het Vaarbewijs examen is tot en met 31-12-2019 Vamex. Vanaf 01-01-2020 is het CBR het instituut waar je het vaarbewijs examen kan afleggen. Of dit veel beter zal zijn vragen we ons af. Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat er eigenlijk niks gaat veranderen aan het vaarbewijs examen. Alleen dat CBR het examen gaat afnemen en Vamex niet meer. Het kleine voordeel is dat het CBR meer examenlocatie heeft in Nederland dan Vamex. Vamex heeft maar 5 examenlocaties en het CBR uiteraard veel meer.

Nog steeds vinden we het onbegrijpelijk dat er nu al bijna 25 jaar dezelfde vragen worden gesteld tijdens het vaarbewijs examen. Het zijn ook absurde vragen. Voor de grap zullen we er een paar met je doornemen.

  • U vaart op de Waddenzee. Aan de linkerkant ziet u een baggerschip met groene kegel en zwarte ruit. Aan de rechterkant ziet u een klein zeilschip met een zwarte kegel en witte ruit. U wil rechtdoor varen. Wie heeft er voorrang?
  • U vaart op de Noordzee. Aan de linkerkant ziet u een snel schip voorbijkomen. Aan de rechterkant ziet u een beperkt manoeuvreerbaar schip met een oranje kegel en zwarte ruit. U wilt gaan keren met uw motorbootje mag dat?
Proefexamen Vaarbewijs 1
Vaarbewijs examen halen