CBR Vaarbewijs

Misschien hebben jullie het al in de media vernomen? dat het CBR anno 2020 de examens van het Vaarbewijs gaat afnemen. Vamex is de instantie die voor het CBR Vaarbewijs verantwoordelijk was voor de examens. Vamex, is door de overheid buitenspel gezet.

Goed nieuws! inhoudelijk gaat er niks veranderen aan het examen. Daar kunnen we gedeeltelijk blij mee zijn als je van plan bent om je Vaarbewijs te gaan halen deze zomer. Via deze link kun je meer informatie vinden over het Vaarbewijs.

CBR

Of we nou echt heel blij moeten zijn dat een bedrijf zoals het CBR voortaan het Vaarbewijs gaat afnemen, hebben we toch onze vraagtekens over. Het CBR blijft een naar en vervelend bureaucratisch instituut, maar daar kunnen we ook van profiteren momenteel en we zullen je uitleggen hoe je dat kan doen.

CBR locaties

Het CBR vaarbewijs heeft in Nederland 20 locaties waar je naar toe kan gaan om je examen te doen.

CBR Vaarbewijs

U kunt het examen rechtstreeks bij het CBR inplannen via onderstaande knop.

Het CBR wordt vanaf 01-01-2020 verantwoordelijk voor het landelijk Vaarbewijs 1 en 2 examen, er zijn 20 locaties waar je examen kunt doen.

Tarief KVB1 examen € 42,00.

Tarief KVB2 examen € 50,00.

Met Vaarbewijs 1 mag je varen op rivieren, kanalen en kleine meren in Nederland en europa.

Met Vaarbewijs 2 mag je varen op rivieren, kanalen en kleine meren in Nederland en europa.

Verschil: Met Vaarbewijs 2 mag je varen op de Waddenzee, de Oosterschelde, de Westerschelde, de Eems en Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer. Met Vaarbewijs 1 mag dat niet.

Vaarbewijs 1 en 2 of het Marifoon examen.

Vaarbewijs 1 examen duurt 60 minuten en bestaat uit 40 meerkeuzevragen.

Vaarbewijs 2 examen duurt 60 minuten en bestaat uit 25 meerkeuzevragen.

Een vaarbewijs in Nederland is levenslang geldig.