Nee, de inhoud van de theorie-examens blijft helaas hetzelfde.

Er komen geen praktijkexamens voor vaarbewijs 1 en 2.

Nu is het zo dat VAMEX maar 5 locaties heeft waar je een vaarbewijs-examen kunt doen. Bij het CBR zijn dit  20 locaties. Je kunt nu dichter bij huis een vaarbewijs-examen doen.

Tot en met 14 december 2019 heb je de mogelijkheid om je vaarbewijs examen te doen via VAMEX. Vanaf 1 januari 2020 doe je examen bij het CBR.

Ja, dat kan gewoon. Je hoeft niet opnieuw examen te doen.

Vaarbewijs 1 en Vaarbewijs 2. Ook wel KVB 1 en KVB 2 genoemd. Met Vaarbewijs 1 mag je op rivieren, kanalen en kleine meren varen. Met Vaarbewijs 2 mag je op rivieren, kanalen en kleine meren varen. En je mag varen op de Waddenzee, de Oosterschelde, de Westerschelde, de Eems en Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer.

Mail alleen het woord JA naar software@sneljevaarbewijs.net

Een vaarbewijs in Nederland is levenslang geldig.

Voor de mensen die al een vaarbewijs hebben, verandert er niks. Het vaarbewijs is levenslang geldig. Het zou wel kunnen voorkomen dat een persoon met een vaarbewijs door een medische aandoening opnieuw de Gezondheidsverklaring moet invullen. Mogelijk heeft de aandoening gevolgen voor het vaarbewijs. Maar dit is nu ook al het geval. Wij van Snel Je vaarbewijs verwachten hier niks van hoor. Je hoeft je geen zorgen te maken in onze ogen.